joi, 7 august 2014

SCRISOARE DESCHISA PREMIERULUI VICTOR PONTA



 Domnule prim-ministru,
In virtutea bunelor relatii de cooperare in interes national, de odinioara, ma simt moral obligat sa va aduc la cunostiinta ca, in sedinta din 06 august a.c., Comitetul Director al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a decis urmatoarele: “Daca pana la 30 septembrie a.c. nu se vor indeplini promisiunile facute rezervistilor de catre formatiunile politice care au alcatuit USL (respectiv daca nu vor fi adoptate de Parlament legile solicitate de rezervisti) SCMD va organiza pichetarea sediului central al PSD pe o perioada nedeterminata, incepand cu 1 octombrie a.c.”.
Este o ultima consecinta fireasca a renuntarii la conceptul “Dreptate pana la capat”, care v-a adus sustinerea intregii Societati civile, si a inlocuirii acestuia cu un concept din arsenalul UDMR, care promoveaza egalizarea calaului cu victima – “COABITAREA”. Inutila in conditiile in care natiunea romana v-a oferit sansa unei majoritati neasteptate in Parlament si extrem de periculoasa, “COABITAREA”, de care astazi “demisul” Basescu isi bate joc, pentru a va diminua personalitatea politica, a anihilat cu totul si promisiunile si bunele intentii si, in final, insasi USL-ul, asa cum va atrageam atentia in urma cu doi ani. La adapostul sau, scapati de necesara “debasificare”, cei ce si-au batut joc de toate categoriile socio-profesionale si de varsta ale natiunii romane, au condus si conduc, in continuare, ministerele, facand din ministrii dvs. niste simple marionete si din promisiunile dvs., ramase neonorate, simple vorbe goale. Mai mult, insistand in “coabitare”, ambele grupari ale fostului USL au primit si spalat, ca la “Nufarul”, gruparile politice antinationale basiste, fapt ce face la ora actuala ca discursul dvs. politic sa fie confundat cu discursul marionetei basiste Boc.  Spre exemplu, Legea 263/2010 a sistemului unitar de pensii, promovata prin frauda parlamentara Anastase, pe care o declarati atunci o aberatie juridica, promitand ca o veti schimba  “a doua zi” dupa ce veti accede la putere, a devenit astazi “buna”, aritmetica fiind gresita, adica modalitatea de aplicare. De asemenea, legile speciale (atentie, legi si nu pensii speciale) pentru categoriile socio-profesionale a caror munca nu poata fi cuantificata la gramada si a caror restabilire ati promis-o, ar primi, ca in discursul lui Boc, un “veto” din partea FMI. Este o aberatie, intrucat avem o legatura permanenta cu dl. Guillermo Tolosa, directionalul FMI pentru Romania si Bulgaria si stim ca lucrurile stau exact pe dos. Locurile de munca promise scad in loc sa creasca, salariile au ramas taiate, revenirea treptata si cu pasi mici la nivelul 2010 fiind botezata “marire”, pensiile, indemnizatiile si ajutoarele sociale, care se incadreaza juridic diferit sunt inca amestecate de-a valma, pentru a se perpetua cretina imagine basista a “omului slab” (4,2 milioane de activi) care ar duce in spate “omul gras” (5,4 milioane de “pensionari”) etc. Plus faptul ca lichidarea fizica a “beneficiarilor”, adica “parasirea pe cale naturala a sistemului” continua, de la rezervistii loviti exclusiv initial, extinzandu-se, insa, si spre alte categorii cum ar fi pilotii, grefierii, diplomatii, revolutionarii, actorii si sportivii performanti de altadata.
In ceea ce ne priveste, suntem singurii care am reusit sa obtinem, partial, cateva reparatii: “amnistierea” fiscala, prin lege, de doua ori si revenirea la cuantumul de acum 4 ani al pensiei, inghetat pana la moarte. Legea 241/2013, smulsa guvernului dvs. si presedintiei intr-un moment tensional culminant, nu este insa decat un paleativ. Suntem in continuare sub incidenta a 7 legi care se bat cap in cap, avem inca statutul de “asistati social”, de unde decurge lipsa tuturor drepturilor dobandite, incepand cu dreptul la munca si terminand cu dreptul la asistenta sociala si medicamente gratuite in sistemul nostru, putem fi loviti oricand de o noua “recalculare”, in baza Art.4 al OG1/2011, neabrogata, discriminarea extinzandu-se prin asimilarea grupelor noastre de munca cu cele ale civililor (HG 1019/2010, extensie a HG 1294/2001 si M 132/2011).
V-am cerut revenirea la normalitate prin abrogarea Cap. 4 din Legea 329/2009, dar proiectul legislativ PLX 109/2012, care reacorda pensionarilor dreptul la cumul al pensiei cu salariul, ajuns in faza votarii in Senat (camera decizionala), a ramas nesupus la vot datorita preocuparii parlamentarilor de a trimite o scrisoare inutila “demisului” Basescu spre a se retrage, in ultimele doua sedinte de lucru.
V-am cerut sa inlaturati haosul, prin abrogarea tuturor legilor si articolelor de lege care ne privesc, odata cu promulgarea Legii pensiilor militare de stat, care reprezinta punctul culminant al colaborarii dintre USL si reprezentantii structurilor active si in rezerva ale intregului sistem national de aparare. Dar proiectul este blocat la Camera Deputatilor, Comisiile de munca si buget-finante asteptand un singur lucru pentru a face raportul de trimitere in procedura de vot – avizul Guvernului, adica semnatura dvs. si a dnei ministru Rovana Plumb, care este de acord. In absenta acestui aviz, suntem supusi, in continuare, abuzurilor legislatiei Boc, fiind executati si noi, rezervistii, si pensionarii civili, prin aberante “recalculari” vizand anularea partiala sau totala a drepturilor conferite de grupele de munca.

Domnule prim-ministru,
Cu groaza am asistat, in ultimii doia ani, alaturi de o natiune perplexa, la ofensiva basista vizand spargerea USL si la terfelirea imaginii dvs. si a celorlalti lideri in care ne-am pus sperantele.
Cu groaza am vazut cum acestia deprind discursul basist, metodele basiste si se angajeaza intr-o lupta fratricida in detrimentul nu numai al lor, ci al nostru, al tuturor, adica al Tarii.
Cu groaza am vazut cum structurile de politie politica basiste au declansat ofensiva, din chiar ziua Referendumului, vanand taranii pe campuri, ca la “1907”, pentru indrazneala de fi mers la vot, dezvoltand-o apoi in directia proceselor contrafacute si demolarii clasei politice sub pretextul stavilirii “coruptiei” pe care insisi basistii o adusesera la perfectiune, executand in justitie comenzi politice, in dispretul oricarei notiuni de drept si readucand, in prim plan, trista realitate a anilor ’50 – detinutii politici. Culpe inventate, lipsa de probe, ordine de condamnare si condamnari ale caror motivatii sunt date dupa ce respectivii si-au executat pedeapsa. Adrian Nastase, Gheorghe Becali, Decebal Traian Remes, gl. Dumitru Cioflina, mai recent si sub ochii nostri, Dan Voiculescu, sunt numai cateva exemple. Exemple din curtea dvs., loviti sub ochii dvs. si ai ministrilor dvs. de resort, de justitia inca “macovee”. Iar madam Macovei are tupeul sa candideze la presedintie, in timp ce Kovesi, Morar, Haineala si-au desfasurat opera de politie politica basista fara nici o ezitare. Extrem de grav, avem 131 de cazuri vizand structurile militare din care 11 au fost disjunse, un lot de 10 plus gl. Chelaru Mircea in asazisul proces al “Caselor pentru generali”, cand este vorba de acuze de abuzuri in serviciu, de pilda, facute in 2007 de oameni care erau in rezerva inca din 2004, de preturi de terenuri din 2008, extrapolate in 1997 sau in 1976 etc. Este vorba, in fapt, de ministri ai Apararii, sefi de Stat Major General, sefi ai DGIA si ai Directiilor Centrale, perceputi de Basescu drept adversari in perioada suspendarii sale, oameni pe care se razbuna.  Cu o singura exceptie - omul  care aduna toate neregulile – amiralul Marin, fostul sau favorit, implementat in functia de sef al SMG.
Pentru toate acestea si multe altele, CD al SCMD a luat decizia enuntata. Vom face apel, ca de obicei, si la aliati care se afla, ca si noi, in procese cu Guvernul. Va reamintesc solicitarile facute in mesajul din 7 august 2014 (Votam, nu votam sau …… nu mai contam?), in privinta cerintelor minime ale “Contractului social”, semnat cu dvs. la 14 iulie 2012 si a caror rezolvare ati promis-o inca de la mitingul nostru din 1 mai 2012, pana la 9 noiembrie 2012. Cum e “mai bine mai tarziu decat niciodata”, va solicitam ca cerintele minimale ale rezervistilor, CFR-istilor, pilotilor, diplomatilor, grefierilor, revolutionarilor etc. sa constituie prioritatea Guvernului din acest moment pana la 30 septembrie a.c.

Domnule prim-ministru,
In incheiere, va atrag atentia asupra urmatoarelor: presedintia Romaniei este compromisa prin detinerea functiei, de doi ani de zile, de catre o persoana demisa cu si fara “prag electoral”; Parlametul Romaniei este compromis prin componenta (in mare procentaj, lacatusi, tinichigii si alti specialisti ….”auto”), prin faptul ca nu au anulat niciun abuz legislativ basist dar si prin eforturile basiste de a-l transforma din unic reprezentant al poporului in dusmanul democratiei; clasa politica este compromisa gratie eforturilor basiste de acuzare si arestare de-a valma a liderilor tuturor partidelor, deocamdata, exclusiv din curtea fostului USL. Guvernul, cu toate slabiciunile pe care le are si pe care Basescu le exploateaza in sensul acuzelor de lipsa de profesionalism, este singura institutie stabila, deocamdata, si care tine departe primejdia de a fi declarati stat neguvernabil, readucand in actualitate necesitatea “salvarii” noastre pe parti, adica a dezintegrarii Romaniei preconizata inca din zilele sangeroase ale lui Decembrie’89. Este esential ca Guvernul sa ramana stabil, cu dumneavoastra in fruntea lui pana in 2016. De dragul Romaniei va transmit rugamintea personala de a iesi din capcana in care ati fost aruncat de lacomia, ambitiile sau spaimele unora dintre colaboratorii dvs. profesionist manipulati si de a va RETRAGE CANDIDATURA DE LA PRESEDINTIE. Sustineti orice candidat despre care considerati ca ar putea fi, ca presedinte, un partener onest pentru dvs. ca premier. Dar, in numele intereselor Romaniei si ale natiunii romane, retrageti-va pentru ca in lunile octombrie – decembrie, macar Guvernul Romaniei sa existe si sa asigure stabilitatea si speranta de Tara.

Cu regret,
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea Dogaru